श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi श्री हनुमान चालीसा। Hanuman Chalisa Hindi
दोहा :
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
चौपाई :
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।
रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।
कुमति निवार सुमति के संगी।।
कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा।।
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।
कांधे मूंज जनेऊ साजै।
संकर सुवन केसरीनंदन।
तेज प्रताप महा जग बन्दन।।
विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे।।
लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।
जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।
जुग सहस्र जोजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रक्षक काहू को डर ना।।
आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।
नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।
संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
सब पर राम तपस्वी राजा।
तिन के काज सकल तुम साजा।
और मनोरथ जो कोई लावै।
सोइ अमित जीवन फल पावै।।
चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
साधु-संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे।।
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।
राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।
तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै।।
अन्तकाल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।
और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
जै जै जै हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई।।
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।
दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन कुमार
बल बुधि विद्या देहु मोहि, हरहु कलेश विकार।।
चौपाई
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर जय कपीस तिहुँ लोक उजागर
राम दूत अतुलित बल धामा अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥१॥
महाबीर विक्रम बजरंगी कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन बरन बिराज सुबेसा कानन कुंडल कुँचित केसा ॥२॥
हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजे काँधे मूँज जनेऊ साजे
शंकर सुवन केसरी नंदन तेज प्रताप महा जगवंदन ॥३॥
विद्यावान गुनी अति चातुर राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया राम लखन सीता मनबसिया ॥४॥
सूक्ष्म रूप धरि सियहि दिखावा बिकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर सँहारे रामचंद्र के काज सवाँरे ॥५॥
लाय सजीवन लखन जियाए श्री रघुबीर हरषि उर लाए
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई तुम मम प्रिय भरत-हि सम भाई ॥६॥
सहस बदन तुम्हरो जस गावै अस कहि श्रीपति कंठ लगावै
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा नारद सारद सहित अहीसा ॥७॥
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते कवि कोविद कहि सके कहाँ ते
तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा राम मिलाय राज पद दीन्हा ॥८॥
तुम्हरो मंत्र बिभीषण माना लंकेश्वर भये सब जग जाना
जुग सहस्त्र जोजन पर भानू लील्यो ताहि मधुर फ़ल जानू ॥९॥
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माही जलधि लाँघि गए अचरज नाही
दुर्गम काज जगत के जेते सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥१०॥
राम दुआरे तुम रखवारे होत न आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना तुम रक्षक काहू को डरना ॥११॥
आपनतेज सम्हारो आपै तीनों लोक हाँक ते काँपै
भूत पिशाच निकट नहि आवै महाबीर जब नाम सुनावै ॥१२॥
नासै रोग हरे सब पीरा जपत निरंतर हनुमत बीरा
संकट ते हनुमान छुडावै मन क्रम वचन ध्यान जो लावै ॥१३॥
सब पर राम तपस्वी राजा तिनके काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै सोइ अमित जीवन फल पावै ॥१४॥
चारों जुग परताप तुम्हारा है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु संत के तुम रखवारे असुर निकंदन राम दुलारे ॥१५॥
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता अस बर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा सदा रहो रघुपति के दासा ॥१६॥
तुम्हरे भजन राम को पावै जनम जनम के दुख बिसरावै
अंतकाल रघुवरपुर जाई जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई ॥१७॥
और देवता चित्त ना धरई हनुमत सेई सर्व सुख करई
संकट कटै मिटै सब पीरा जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ॥१८॥
जै जै जै हनुमान गुसाईँ कृपा करहु गुरु देव की नाई
जो सत बार पाठ कर कोई छूटहि बंदि महा सुख होई ॥१९॥
जो यह पढ़े हनुमान चालीसा होय सिद्धि साखी गौरीसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा कीजै नाथ हृदय मँह डेरा ॥२०॥
दोहा
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप॥
भजन श्रेणी : हनुमान भजन (Hanuman Bhajan)
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi
Doha
Shriguru Charan Saroj Raj Nij Manu Mukuru Sudhaari .
Baranun Raghubar Bimal Jasu Jo Daayaku Phal Chaari .
Buddhihin Tanu Jaanike, Sumiraun Pavan Kumaar
Bal Budhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Kalesh Vikaar..
Chaupai
Jay Hanumaan Gyaan Gun Saagar Jay Kapis Tihun Lok Ujaagar
Raam Dut Atulit Bal Dhaama Anjani Putr Pavanasut Naama .1.
Mahaabir Vikram Bajarangi Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi
Kanchan Baran Biraaj Subesa Kaanan Kundal Kunchit Kesa .2.
Haath Bajr Aru Dhvaja Biraaje Kaandhe Munj Janeu Saaje
Shankar Suvan Kesari Nandan Tej Prataap Maha Jagavandan .3.
Vidyaavaan Guni Ati Chaatur Raam Kaaj Karibe Ko Aatur
Prabhu Charitr Sunibe Ko Rasiya Raam Lakhan Sita Manabasiya .4.
Sukshm Rup Dhari Siyahi Dikhaava Bikat Rup Dhari Lank Jaraava
Bhim Rup Dhari Asur Sanhaare Raamachandr Ke Kaaj Savaanre .5.
Laay Sajivan Lakhan Jiyae Shri Raghubir Harashi Ur Lae
Raghupati Kinhi Bahut Badai Tum Mam Priy Bharat-hi Sam Bhai .6.
Sahas Badan Tumharo Jas Gaavai As Kahi Shripati Kanth Lagaavai
Sanakaadik Brahmaadi Munisa Naarad Saarad Sahit Ahisa .7.
Jam Kuber Digapaal Jahaan Te Kavi Kovid Kahi Sake Kahaan Te
Tum Upakaar Sugrivahi Kinha Raam Milaay Raaj Pad Dinha .8.
Tumharo Mantr Bibhishan Maana Lankeshvar Bhaye Sab Jag Jaana
Jug Sahastr Jojan Par Bhaanu Lilyo Taahi Madhur Fal Jaanu .9.
Prabhu Mudrika Meli Mukh Maahi Jaladhi Laanghi Gae Acharaj Naahi
Durgam Kaaj Jagat Ke Jete Sugam Anugrah Tumhare Tete .10.
Raam Duaare Tum Rakhavaare Hot Na Aagya Binu Paisaare
Sab Sukh Lahai Tumhaari Sarana Tum Rakshak Kaahu Ko Darana .11.
Aapanatej Samhaaro Aapai Tinon Lok Haank Te Kaanpai
Bhut Pishaach Nikat Nahi Aavai Mahaabir Jab Naam Sunaavai .12.
Naasai Rog Hare Sab Pira Japat Nirantar Hanumat Bira
Sankat Te Hanumaan Chhudaavai Man Kram Vachan Dhyaan Jo Laavai .13.
Sab Par Raam Tapasvi Raaja Tinake Kaaj Sakal Tum Saaja
Aur Manorath Jo Koi Laavai Soi Amit Jivan Phal Paavai .14.
Chaaron Jug Parataap Tumhaara Hai Parasiddh Jagat Ujiyaara
Saadhu Sant Ke Tum Rakhavaare Asur Nikandan Raam Dulaare .15.
Asht Siddhi Nau Nidhi Ke Daata As Bar Din Jaanaki Maata
Raam Rasaayan Tumhare Paasa Sada Raho Raghupati Ke Daasa .16.
Tumhare Bhajan Raam Ko Paavai Janam Janam Ke Dukh Bisaraavai
Antakaal Raghuvarapur Jai Jahaan Janm Haribhakt Kahai .17.
Aur Devata Chitt Na Dhari Hanumat Sie Sarv Sukh Kari
Sankat Katai Mitai Sab Pira Jo Sumirai Hanumat Balabira .18.
Jai Jai Jai Hanumaan Gusain Krpa Karahu Guru Dev Ki Nai
Jo Sat Baar Paath Kar Koi Chhutahi Bandi Maha Sukh Hoi .19.
Jo Yah Padhe Hanumaan Chaalisa Hoy Siddhi Saakhi Gaurisa
Tulasidaas Sada Hari Chera Kijai Naath Hrday Manh Dera .20.
Doha
Pavan Tanay Sankat Haran, Mangal Murati Rup.
Raam Lakhan Sita Sahit, Hrday Basahu Sur Bhup.
ऐसे ही अन्य भजन देखने के लिए कृपया होम पेज पर अवश्य विजिट करें।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi के बारे में सबंधित जानकारी।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi प्रसिद्ध Tulasidasa भजन है, जिसे यूट्यूब/लिरिक्सपण्डिटस पर बहुत से लोगों के द्वारा पसंद किया जा रहा है। इस भजन को आप अवश्य ही सुने, लाइक और कमेंट करें। ऐसे ही भजन सुनने के लिए आप चैनल को सब्सक्राइब अवश्य करे और लिरिक्स पंडिट्स पर विजिट करते रहें ।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi के गायक कलाकार (Singer) कौन हैं ?
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi के गायक कलाकार (Singer) Singer: Ankush JI Maharaj हैं, भजन गायिकी ने इनका नाम उल्लेखनीय महत्त्व रखता है।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi के लेखक कौन हैं (Lyricist/Writer) कौन हैं ?
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi के लेखक (Lyricist/Writer) Lyricist: Traditional हैं।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi किस फिल्मी गाने (गीत) की तर्ज़ पर आधारित है ?
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi मशहूर फिल्मी गीत/गाने की तर्ज (धुन) पर आधारित है।
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi से सबंधित अन्य जानकारियाँ बताइये?
श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi से सबंधित समस्त ज्ञात जानकारियां निचे दी गई हैं ।
Tags : Hindi Bhajan Lyrics, Lyrics Online, New Lyrics Bhajan Diary, Bhajan Diary New Lyrics, Bhajan Ganga Lyrics, Bhajan Lyrics Ganga, Bhajan Hindi Me, Likha Hua Bhajan, Bhajan Ke Bol, New Hindi Bhajan, Latest Bhajan, Bhajan with Hindi Meaning हमें उम्मीद है की यह श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindiश्री हनुमान चालीसा लिरिक्स हिंदी Hanuman Chalisa Lyrics Hindi भजन आपको अवश्य ही पसंद आएगा। ऐसे ही अन्य भजनों Bhajan Lyrics के लिए आप freelyrics पर विजिट करते रहें। अपनी प्रतिक्रिया और सुझाव देने के लिए आपका धन्यवाद।
Bhajan Tangs : Song: Hanuman Chalisa ( Sitaram) Singer: Ankush JI Maharaj Music: Tarang Nagi Lyricist: Traditional Video: Manish KUmar Category: Hindi Devotioanl (Hanuman Bhajan) Producers: Amresh Bahadur, Ramit Mathur Label: Yuki