संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics
संकटमोचन हनुमान अष्टक,
संकटमोचन हनुमान अष्टक,
बाल समय रवि भक्षि लियो तब,
तीनहुं लोक भयो अंधियारों |
ताहि सो त्रास भयो जग को,
यह संकट काहु सों जात न टारो |
देवन आनि करी विनती तब,
छाड़ि दियो रवि कष्ट निवारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || १ ||
बालि की त्रास कपीस बसै गिरि,
जात महाप्रभु पंथ निहारो |
चौंकि महामुनि शाप दियो तब,
चाहिए कौन बिचार बिचारो |
कैद्विज रूप लिवाय महाप्रभु,
सो तुम दास के शोक निवारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || २ ||
अंगद के संग लेन गए सिय,
खोज कपीश यह बैन उचारो |
जीवत ना बचिहौ हम सो जु
बिना सुधि लाये इहाँ पगु धारो |
हेरी थके तट सिन्धु सबै तब,
लाए सिया-सुधि प्राण उबारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ३ ||
रावण त्रास दई सिय को तब,
राक्षसि सो कही सोक निवारो |
ताहि समय हनुमान महाप्रभु,
जाए महा रजनीचर मारो |
चाहत सीय असोक सों आगिसु,
दै प्रभु मुद्रिका सोक निवारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ४ ||
बान लग्यो उर लछिमन के तब,
प्राण तजे सुत रावन मारो |
लै गृह बैद्य सुषेन समेत,
तबै गिरि द्रोण सुबीर उपारो |
आनि संजीवन हाथ दई तब,
लछिमन के तुम प्रान उबारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ५ ||
रावन युद्ध अजान कियो तब,
नाग कि फांस सबै सिर डारो |
श्री रघुनाथ समेत सबै दल,
मोह भयो यह संकट भारो |
आनि खगेस तबै हनुमान जु,
बंधन काटि सुत्रास निवारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ६ ||
बंधु समेत जबै अहिरावन,
लै रघुनाथ पताल सिधारो |
देवहिं पूजि भली विधि सों बलि,
देउ सबै मिलि मन्त्र विचारो |
जाये सहाए भयो तब ही,
अहिरावन सैन्य समेत संहारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ७ ||
काज किये बड़ देवन के तुम,
बीर महाप्रभु देखि बिचारो |
कौन सो संकट मोर गरीब को,
जो तुमसो नहिं जात है टारो |
बेगि हरो हनुमान महाप्रभु,
जो कछु संकट होए हमारो |
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो || ८ ||
दोहा
लाल देह लाली लसे, अरु धरि लाल लंगूर I
बज्र देह दानव दलन, जय जय जय कपि सूर II
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics
Sankatamochan Hanumaan Ashtak,
Baal Samay Ravi Bhakshi Liyo Tab,
Tinahun Lok Bhayo Andhiyaaron |
Taahi So Traas Bhayo Jag Ko,
Yah Sankat Kaahu Son Jaat Na Taaro |
Devan Aani Kari Vinati Tab,
Chhaadi Diyo Ravi Kasht Nivaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 1 ||
Baali Ki Traas Kapis Basai Giri,
Jaat Mahaaprabhu Panth Nihaaro |
Chaunki Mahaamuni Shaap Diyo Tab,
Chaahie Kaun Bichaar Bichaaro |
Kaidvij Rup Livaay Mahaaprabhu,
So Tum Daas Ke Shok Nivaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 2 ||
Angad Ke Sang Len Gae Siy,
Khoj Kapish Yah Bain Uchaaro |
Jivat Na Bachihau Ham So Ju
Bina Sudhi Laaye Ihaan Pagu Dhaaro |
Heri Thake Tat Sindhu Sabai Tab,
Lae Siya-sudhi Praan Ubaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 3 ||
Raavan Traas Dai Siy Ko Tab,
Raakshasi So Kahi Sok Nivaaro |
Taahi Samay Hanumaan Mahaaprabhu,
Jae Maha Rajanichar Maaro |
Chaahat Siy Asok Son Aagisu,
Dai Prabhu Mudrika Sok Nivaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 4 ||
Baan Lagyo Ur Lachhiman Ke Tab,
Praan Taje Sut Raavan Maaro |
Lai Grh Baidy Sushen Samet,
Tabai Giri Dron Subir Upaaro |
Aani Sanjivan Haath Dai Tab,
Lachhiman Ke Tum Praan Ubaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 5 ||
Raavan Yuddh Ajaan Kiyo Tab,
Naag Ki Phaans Sabai Sir Daaro |
Shri Raghunaath Samet Sabai Dal,
Moh Bhayo Yah Sankat Bhaaro |
Aani Khages Tabai Hanumaan Ju,
Bandhan Kaati Sutraas Nivaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 6 ||
Bandhu Samet Jabai Ahiraavan,
Lai Raghunaath Pataal Sidhaaro |
Devahin Puji Bhali Vidhi Son Bali,
Deu Sabai Mili Mantr Vichaaro |
Jaaye Sahae Bhayo Tab Hi,
Ahiraavan Sainy Samet Sanhaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 7 ||
Kaaj Kiye Bad Devan Ke Tum,
Bir Mahaaprabhu Dekhi Bichaaro |
Kaun So Sankat Mor Garib Ko,
Jo Tumaso Nahin Jaat Hai Taaro |
Begi Haro Hanumaan Mahaaprabhu,
Jo Kachhu Sankat Hoe Hamaaro |
Ko Nahin Jaanat Hai Jag Mein Kapi,
Sankatamochan Naam Tihaaro || 8 ||
Doha
Laal Deh Laali Lase, Aru Dhari Laal Langur I
Bajr Deh Daanav Dalan, Jay Jay Jay Kapi Sur Ii
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics के बारे में सबंधित जानकारी।
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics प्रसिद्ध Hanuman Ashtaka भजन है, जिसे यूट्यूब/लिरिक्सपण्डिटस पर बहुत से लोगों के द्वारा पसंद किया जा रहा है। इस भजन को आप अवश्य ही सुने, लाइक और कमेंट करें। ऐसे ही भजन सुनने के लिए आप चैनल को सब्सक्राइब अवश्य करे और लिरिक्स पंडिट्स पर विजिट करते रहें ।
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics के गायक कलाकार (Singer) कौन हैं ?
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics के गायक कलाकार (Singer) Singer(s): Anup Jalota हैं, भजन गायिकी ने इनका नाम उल्लेखनीय महत्त्व रखता है।
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics के लेखक कौन हैं (Lyricist/Writer) कौन हैं ?
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics के लेखक (Lyricist/Writer) Traditional Hanuman Bhajan हैं।
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics किस फिल्मी गाने (गीत) की तर्ज़ पर आधारित है ?
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics मशहूर फिल्मी गीत/गाने की तर्ज (धुन) पर आधारित है।
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics से सबंधित अन्य जानकारियाँ बताइये?
संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics से सबंधित समस्त ज्ञात जानकारियां निचे दी गई हैं ।
Tags : Hindi Bhajan Lyrics, Lyrics Online, New Lyrics Bhajan Diary, Bhajan Diary New Lyrics, Bhajan Ganga Lyrics, Bhajan Lyrics Ganga, Bhajan Hindi Me, Likha Hua Bhajan, Bhajan Ke Bol, New Hindi Bhajan, Latest Bhajan, Bhajan with Hindi Meaning हमें उम्मीद है की यह संकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyricsसंकटमोचन हनुमान अष्टक लिरिक्स समस्त बाधाएं रहें दूर Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics भजन आपको अवश्य ही पसंद आएगा। ऐसे ही अन्य भजनों Bhajan Lyrics के लिए आप freelyrics पर विजिट करते रहें। अपनी प्रतिक्रिया और सुझाव देने के लिए आपका धन्यवाद।
Bhajan Tangs : सुनिये हनुमान जी का यह प्यारा भजन “संकटमोचन हनुमान अष्टक (Sankatmochan Hanuman Ashtak)” अनूप जलोटा की मधुर आवाज में और अरविन्द हसबनीस के संगीत में | पवनपुत्र हनुमान आप पर अपना आशीर्वाद सदा बरसाते रहेSong Credits: Singer(s): Anup Jalota Lyrics: Traditional Music Director: Anup Jalota Music Label: Tips Industries Ltd.